Interieurontwerp woonboerderij

2017 - 2018

Een woonboerderij geheel onder architectuur verbouwd (door Studio Vendrig). Retouche mocht de eigenaren van dit prachtige huis adviseren over de keuze voor kleuren en materialen voor bijna alle ruimtes in de woning.

In de woning is gekozen voor een licht Belgisch hardstenen vloer gecombineerd met een donker eikenhouten vergrijsde vloer. Ook de trap is vergrijsd en sluit hier mooi op aan.

Het zwart van de oorspronkelijke stalramen is voortgezet in alle andere kozijnen in de woning. Alle maatwerkkasten in de woning, evenals de keuken zijn eveneens afgewerkt in zwart eiken fineer. Het geeft de woning, mede door de stalen deuren en puien, een stoere eigentijdse uitstraling. De keuze voor eikenhouten accenten, bijvoorbeeld de planken en de bar in de keuken, geven de woning een warme landelijke uitstraling. Ook het behang in warme kleuren en structuren, maken de grote hoge ruimtes intiem en geven een luxe uitstraling aan het geheel.  Luxe accessoires en stoffen, zoals het gebruikte velours voor de fauteuils en de dormeuses,(afkomstig van Woonstudio An & Stance) zorgen hier eveneens voor.

Copyright: Fotografie Jurrit van der Waal, The Art of Living magazine